Samsung 翻新機 Note FE 延至 7月上市: 備貨量大幅度上升

Samsung 翻新機 Note FE 延至 7月上市: 備貨量大幅度上升


筆者早於6月頭時就報導過, Samsung Galaxy Note FE 將於近日在韓國上市, 當時韓國 Samsung 本土網上商店更列出標價, 定價高達 $699,600韓環, 即折合港元高達 $4862, 當時唔少讀者當中包括筆者都覺得有冇攪錯, 一部翻新機竟賣到迫近新一代旗艦機既價錢, 不過最近消息顯示由於 Galaxy Note FE 在韓國本土的反應比預期理想, 所以有傳 Note FE 的備貨量大增 3倍!

Galaxy-Note-FE-Danawa

根據韓國媒體  iNews 24 的消息顯示, 翻新機 Galaxy Note FE 將會有4種顏色可選擇, 而確實的上市日期為 7月7日, 而之前 Samsung 計劃於6月底發售, 不過由於韓國本土市場的反應比想像中理想, 所以 Samsung 正加緊備貨, 由原本的15萬部補充至 45萬部。

Galaxy Note FE 雖為 Note 7 既翻新機, 電池容量更縮減到 3200 mAh, 而處理器方面就只有 Exynos 8890 版本, 機背就印有 R 的標記, 系統方面, Galaxy Note FE 就預載 Android 7.0 系統, 並支持 Samsung Bixby 人工智能功能, 對於 Samsung 及韓國市場既現象大家有何睇法?! 歡迎留言討論!



Categories: Samsung, 新料速報











   編者   

AlaN@MobileMagazine

Mobile Magazine 小編, 集中測試手機攝影及攝錄效能, 並從生活角度評測手機!