[周一行情] HTC U11 行情跟進, Le 2 賣 $799 你會否入手?!

[周一行情] HTC U11 行情跟進, Le 2 賣 $799 你會否入手?!


HTC U11 開賣已接近兩星期, 多間大鋪都表示供貨緊張, 而筆者今日途經大鋪及各電訊商時都順手問一下 HTC U11 既行情, 根據豐澤及 Wilson 銷售員透露, HTC U11 現沒有現貨提供, 而豐澤店員指出現時訂貨, 星期四就能取貨, 或者有機會星期三就能收到通知, 至於顏色方面, 3款顏色連同白色均是星期四到貨; 另一方面, 4GB RAM 版本 HTC U11 均是6月尾到貨, 所以有興趣既讀者可到各連鎖大鋪了解更多!

除了多部旗艦最近被熱列討論外, 最近市場就有一部搭載驍龍652 既中階機只售 $799, 講緊就係 Le 2, 最近 LeEco 負面消息盡出, 而 Le 2 呢個價錢筆者可以答你係清貨價來, 雖然 $899 性價比十足, 不過入手用家需考慮其後未必有售後支援, 另外由於是倉底貨, 所以買機時最好檢查清楚, 另外由於 $899 是不包 LeEco 內容, 所以購買後最好刷其他 ROM 使用, 因為 Le ROM 相對其他品牌既 ROM 較大食, 最後呢部機只售 $799, 你又會否入手或當後備機使用呢?!



Categories: 手機生活











   編者   

AlaN@MobileMagazine

Mobile Magazine 小編, 集中測試手機攝影及攝錄效能, 並從生活角度評測手機!