iPhone 8 外觀: 似足 iPhone 4? 360度全方位全面睇

iPhone 8 外觀: 似足 iPhone 4? 360度全方位全面睇


今年 Apple 所推出既 iPhone 8 可謂萬眾期待, 而因為今年會採用全新設計, 所以外界一直睇好呢部旗艦, 而現在爆料大神 @OnLeaks 就根據富士康小規格量產既機型來設計出最新及最完整既 iPhone 8 渲染圖, 並強調這應該是新機既最終模版, 雖然不排除可能有其他變數, 但是這設計應非常貼近 iPhone 8 實機。

OnLeaks 同時表示 iPhone 8 尺寸為 143.5×70.9mm, 厚7.7mm, 較 iPhone 7 Plus (158.2×77.9×7.3) 細部, 相對起 iPhone 7 (138.3×67.1×7.1mm) 就略為大部, 另外 iPhone 8 採用雙玻璃+金屬中框設計, 整體感覺有少少似 iPhone 4, 但新機就相對圓潤。不過鏡頭突起部份頗為明顯!

via:www.mysmartprice.com/gear

 




Categories: Apple資訊, 新料速報

 


   編者   

AlaN@MobileMagazine

Mobile Magazine 小編, 集中測試手機攝影及攝錄效能, 並從生活角度評測手機!