Samsung 或於6月推 Note 7 翻新機

Samsung 或於6月推 Note 7 翻新機

Note 7 回收工作已結束, 不過如何處理那些被回收既手機呢, 之前曾傳出 Samsung 有意翻新 Note 7 再重新上架, 而今日韓媒就給出較為準確既消息!

20170221000601_0

根據韓國媒體 theinvestor 既最新報導, 為了減低損失及降低對環境既危害, Samsung 正在考慮重新上架翻新版既 Note 7 手機, 而 Samsung 正在係印度及越南等新興國家銷售這一批產品,  有一點是非常重要, 翻新版的 Note 7 將會採用全新既電池, 容量方面從原來既 3500 mAh 下調到 3000-3200 mAh 之間, 目的令翻新版既 Note 7 更新安全。

預計 Samsung 或於今年5月完成 Note 7 翻新工作, 最快可以於6月重新開賣, 各位又點睇呢?!

*更新 印度samsung 已否認有關傳聞

via:theinvestor

 



未命名-2





Categories: Samsung, 新料速報

 


   編者   

AlaN@MobileMagazine

Mobile Magazine 小編, 集中測試手機攝影及攝錄效能, 並從生活角度評測手機!