LG V20 韓版粉紅色繼續插水,黑銀兩色反升價

LG V20 韓版粉紅色繼續插水,黑銀兩色反升價


近期香港手機市場繼 Galaxy Note 7 出事後都相當靜,如果唔係用開 iOS 的用戶未必會轉投 iPhone 7 ,而 Android 市場的新機近期就只有韓版 LG V20 及即將開賣的 Sony Xperia XZ。由於選擇少,反而令近期剛賣街的韓版LG V20 出現加價的現像。

近日LG V20 出現不同顏色不同價的情況,比較受歡迎的黑及銀兩色,售價分別是 $5780 及 $5680,比起早兩日的$5,580相差約100至200左右,至於不受歡迎的粉紅色,由於貨源充足,其售價都跌到$5,280。另一方面上代LG 旗艦 G5 就相對抵玩,現時最新報價為$2,780,這個售價玩到驍龍820 + 4GB RAM 及模組,都真係好抵玩。

查詢:6921 6388 (樺峯數碼)



Categories: LG, 新料速報











   編者   

尤里 @MobileMagazine

尤里@Mobile Magazine總編 本人是智能電話狂人,玩轉晒所有系統設備,最熟悉Root機、刷Rom、手機優化等。創立網站的目的是想教識用家如何玩盡手機系統,發揮出智能手機的真正樂趣。網友們如何有刷機、Root機及優化上有問題,可以 facebook專頁及GOOGLE+專頁留言